Het Verkade JAZZ

          Zondag 19 oktober 2008.

Cubaanse Salsa  middag met:
Leticia y su Rumbadama

Aanvang: 16:00 uur  entree: € 10,00

    
  Leticia y su Rumbadama is een vrouwelijke en zeer stevige 'salsa-dura' band met accent enerzijds op Cubaanse roots, anderzijds op eigenheid. Unieke sound door veel 'doowap'-vocalen. Het ensemble behoort tot de meest succesvolle latinbands van Nederland. Deze doorgewinterde 'salsamachas' verzorgde vele concerten in Scandinavië, Engeland, Kosovo en Cuba.

        

Eenmaal terug in Nederland waren ze te zien op de Nederlandse televisie

en bij het bekende radioprogramma Tros Sesjun.

 

 

Vele live optredens die volgden daarop met als  hoogtepunten op de Latin Dance Night in Muziektheater Vredenburg in Utrecht en het Solero Zomercarnaval in Rotterdam. Maar zeker ook het Fiesta del Sol in Eindhoven en de Vierdaagse in Nijmegen, waar Leticia y su Rumbadama samen stond  in één programma met internationale salsatoppers als de Cubaanse band 'Klimax', 'Xavier Plaza y su Orquesta Sonrisa' uit Venezuela, Tito Puente en Celia Cruz en vele anderen.

 

Een promotiereis van Leticia naar Cuba resulteerde in diverse uitnodigingen

voor optredens van haar orkest in dit Mekka van de salsa. Eind vorige eeuw verscheen de 'nedersalsa'cd van Leticia: 'NO TIENES SWING'.

 

Naast de Cubaanse stijlen, zoals cha cha cha, guaracha, son montuno, rumba en son, staan ook de Dominicaanse merengue en de Portoricaanse plena en bomba op het repertoire. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van de 'salsamacha's'


Een muzikale happening waar natuurlijk ook gedanst mag worden!

 

 

   Line-Up
  

   DELIA GONZALEZ: leadvocal en handpercussion
   LETICIA BAL: conga's,vocals
   LILIAN JARAD:  piano, vocals
   TYRONE COLIIS: bass, vocals

                                                    

 

Het Verkadehuis Kade 24 te Roosendaal, Tel. 0165 529024

website www.hetverkadehuis.nl.