Livar Rack
Ingrediënten:
800 gr Livar Rack aan 1 stuk
20 gr grof zeezout
10 gr gehakte rozemarijn
10 gr gehakte tijm
5 geperste knoflooktenen
8 middelgrote Nicola aardappels
250 gr roomboter
400 gr crème fraîche
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels gehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, oregano)
200 gr Livar buikspek
300 gr verse zilveruitjes
200 gr getourneerde groenten ( rettich, courgette, wortel)
4 dl (ingekookte) kalfsfond
Bereiding:
Wrijf het vlees in met het grove zeezout, knoflook, rozemarijn en tijm en laat dit 24 uur in de koelkast intrekken. Braad het vlees rondom goudbruin, en plaats het 2,5 uur in een oven op 60 graden.
Laat het vlees op een warme plek minimaal 2 uur rusten.
Besprenkel de aardappels met een beetje olijfolie en bestrooi met
wat grof zeezout. Pof de aardappels in de oven op 200 graden tot deze gaar zijn (ongeveer 25 minuten). Laat de aardappels afkoelen, verwijder dan de schil en prak de aardappels met een vork.
Maak de helft van de crème fraîche aan met de tomatenpuree, peper en zout, en de andere helft met de gehakte groene kruiden. Bak de zilveruitjes samen met het Livar buikspek goudbruin,
blus dit met de kalfsfond en kook deze in tot de gewenste dikte. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Bak de groenten in de roomboter en breng ze op smaak
met peter en zout.
Het afmaken van het gerecht:
Snijd de Livar Rack langs het bot in 4 mooie koteletten, bak deze
op hoog vuur om en om en doe ze daarna 2 minuten in de oven op 180 graden. Maak de aardappels warm met roomboter, zout, peper
en wat groene kruiden. Druk de aardappels in een steker en garneer af met de tomaten en kruiden crème fraîche.
Garneer het vlees en de aardappels op een bord en schenk
de jus ernaast. Warm de groenten op met een klontje boter en wat zout, garneer deze op het laatste moment over de saus. |