Het Verkadehuis
Livar kookBoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Livar Rack
 

Ingrediënten: 

800 gr Livar Rack aan 1 stuk

20 gr grof zeezout

10 gr gehakte rozemarijn

10 gr gehakte tijm

5 geperste knoflooktenen

8 middelgrote Nicola aardappels

250 gr roomboter

400 gr crème fraîche

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels gehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, oregano)

200 gr Livar buikspek

300 gr verse zilveruitjes

200 gr  getourneerde groenten ( rettich, courgette, wortel)   

4 dl (ingekookte) kalfsfond

 

Bereiding:


Wrijf het vlees in met het grove zeezout, knoflook, rozemarijn en tijm en laat dit 24 uur in de koelkast intrekken. Braad het vlees rondom goudbruin, en plaats het 2,5 uur in een oven op 60 graden.

Laat het vlees op een warme plek minimaal 2 uur rusten.

Besprenkel de aardappels met een beetje olijfolie en bestrooi met

wat grof zeezout. Pof de aardappels in de oven op 200 graden tot deze gaar zijn (ongeveer 25 minuten). Laat de aardappels afkoelen, verwijder dan de schil en prak de aardappels met een vork.

Maak de helft van de crème fraîche aan met de tomatenpuree, peper en zout, en de andere helft met de gehakte groene kruiden.
Bak de zilveruitjes samen met het Livar buikspek goudbruin,

blus dit met de kalfsfond en kook deze in tot de gewenste dikte. Peper en zout naar smaak toevoegen.

 

Bak de groenten in de roomboter en breng ze op smaak

met peter en zout.

 

Het afmaken van het gerecht:


Snijd de Livar Rack langs het bot in 4 mooie koteletten, bak deze

op hoog vuur om en om en doe ze daarna 2 minuten in de oven op 180 graden. Maak de aardappels warm met roomboter, zout, peper

en wat groene kruiden. Druk de aardappels in een steker en garneer af met de tomaten en kruiden crème fraîche.

Garneer het vlees en de aardappels op een bord en schenk

de jus ernaast. Warm de groenten op met een klontje boter en wat zout, garneer deze op het laatste moment over de saus.

 
Het Verkadehuis Kade 24 te Roosendaal,
website:
www.peterkesseler.nl 

Op de door ons aangegane overeenkomst zijn van toepassing de Uniforme Voorwaarde Horeca (UVH).
 Deze liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek onverwijld kosteloos toegezonden.
De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.
KvK 20060017 BTW NL.0952.62.404.B01