Verkade Jazz  

              Jeroen van Vliet Trio
Donderdag 13 maart
Aanvang: 20:00 uur    entree: € 10,00

The Poet & Other Tales

Met Frans van der Hoeven en Pascal Vermeer

 

Deze donderdag avond zal Jeroen lekker grooven op zijn
Fender Rhodes piano
.

 

Op dit instrument is hij in Nederland een van de beste bespelers, hij heeft zich gespecialiseerd in de combinatie van de Rhodes piano en elektronica. De meest fantastische soundscapes naar voren toveren.

Dit laatste is met name goed te horen op de cd gatecrash onder de

naam van Eric Vloeimans en op de nieuwe release

van saxofonist Dick de Graaf.

  

web-Site jeroen

 

Aan de vooravond van zijn nieuwe release met zijn trio en tijdens zijn

 komende tour wil hij nog even de puntjes op de i zetten samen met drummer Pascal Vermeer en bassist Frans van der Hoeven.

 

De nieuwe CeeDee “The Poet & Other Tales” is opgenomen in de befaamde

Rainbow Studio in Oslo.

 

 

Jeroen is een veelgevraagde pianist en is te horen op veel releases zoals op naam van Kristina Fuchs; Eric van der Westen; Contraband; ,Ineke van Doorn,; Oene van Geel ; fluitist Jeroen Pek;drummer Pascal vermeer; Eric Vloeimans; Dick de Graaf en met name in de groep van saxofonist Paul van Kemenade waar hij 17 jaar in deel heeft genomen!

 

Ook heeft hij samengewerkt met trompettist Eric Vloeimans in de dansvoorstelling 'Hear Me' van de groep ‘Connie Jansen Danst', waar hij ook veel composities voor heeft geschreven.

 

Op dit moment is Jeroen bezig met een nieuwe voorstelling van dit dansgezelschap onder de naam 'Sparring Partners', samen met saxofonist en clarinettist Mete Erker. Zeven dansers met kerkorgel!

 

De premiere van deze voorstelling vindt plaats op 30 maart in het Orgelpark in Amsterdam. Op het nieuwe Oerol festival zal Jeroen ook actief zijn met de groep 'Tuig'. Naast zijn eigen trio is hij op dit moment ook actief in het Dick de Graaf kwartet, Gatecrash van Eric Vloeimans, in de poppy jazz groep Voer, en in een net nieuw opgerichte groep, Estafest , naast Jeroen bestaand uit Oene van Geel op viool, Mete Erker op sax en Anton Goudsmit op gitaar.Zie zijn website die vermeld staat in mijn linkenlijst voor meer informatie.

 

Pianist Jeroen van Vliet kan met een enorme intensiteit en zeggingskracht spelen, dat is misschien wel te danken aan de beginperiode als leerling van pianist Willem Kühne, waar het ontwikkelen van

eigenheid centraal stond.

 

 

 

 

 

Het Verkadehuis Kade 24 te Roosendaal, Tel. 0165 529024

website www.hetverkadehuis.nl.

 
 
Op de door ons aangegane overeenkomst zijn van toepassing de Uniforme Voorwaarde Horeca (UVH).
 Deze liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek onverwijld kosteloos toegezonden.
De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.
KvK 20060017 BTW NL.0952.62.404.B01